Facebook’un sahibi Zuckerberg’den iş hayatıyla ilgili samimi itiraf: “Her gün karnınıza yumruk yer gibi…”

Reklam
Reklam

Kurduğu şirketi her geçen gün daha da büyüterek tüm dünyanın odağı haline gelen Mark Zuckerberg, iş hayatıyla ilgili konuştu. Spotify podcasti The Joe Rogan Experiencea katılan Zuckerberg, yeni bir güne başlamanın zorluğundan ve nasıl konsantrasyonunu sağladığından bahsediyor.

Mark Zuckerberg, dünyanın en zengin insanlarından biri ve Metanın CEOsu olabilir, ancak bir iş gününün başlangıcından o da herkes gibi pek mutlu değil. Zuckerberg, sıradan bir iş gününü “Neredeyse her gün uyanıp karnınıza yumruk yemiş gibisiniz” diye tanımlıyor.

MİLYONLARCA MESAJ ALIYORUM

Meta CEOsu, şirketinin 2004te kurulan bir startuptan 454 milyar dolarlık bir teknoloji devine dönüştüğü için iş hayatının bazı yönlerden daha stresli hale geldiğini söylüyor: Sabah uyanıyorsun, telefonuna bakıyorsun ve milyonlarca mesaj alıyorsun. Genellikle bu mesajlar iyi değil. İnsanlar bana şahsen söylemek için iyi şeyleri saklıyorlar. ”

İŞ STRESİYLE BAŞ ETMEK İÇİN BUNU YAPIYOR

Zuckerberg, tüm bilgileri aldığını ve ardından kendini sıfırlamak için bir veya iki saat boyunca fiziksel bir şey yaptığını anlatıyor. Koşarken düşünmekten kaçınmanın onun için zor olduğunu söyleyen Zuckerberg, tam konsantrasyon gerektiren fiziksel bir şey yapmaya çalıştığını belirtiyor.

Meta CEOsu, Rogana jiu jitsuyu sevdiğini söylüyor. Brezilya dövüş sanatı olan jiu jitsu için Yaptıklarım açısından enerji seviyemi ve odağımı korumak benim için gerçekten önemli. Bir veya iki saat çalıştıktan sonra o gün için işteki her türlü sorunu çözmeye hazırım diyor.

Rogan ve Zuckerberg, sosyal medya kullanımındaki dengeyi de tartıştı. Zuckerberg, iki büyük sosyal medya platformunun başkanı olarak bile bunu anladığını söylerken ana rakiplerinden birinin kişisel stresine katkıda bulunduğunu da belirtiyor: “Üzülmeden Twitterda çok fazla zaman geçirmenin zor olduğunu düşünüyorum.”

Zuckerberg, Meta çatısı altında bulunan Instagramın görüntülere ağırlık verdiği için sözcüklerden daha az keskin olduğunu düşündüğünü belirtiyor.

aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/rss/bilim-teknoloji.xml’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;